valtonycdelegacioPETIT

El sindicat qüestiona la separació de poders a l’Estat amb una acció simbòlica davant la Delegació del Govern espanyol

Insta la societat civil internacional a prendre consciència que a Espanya la llibertat d’expressió no està garantida

 

Diverses persones de l’STEI Intersindical s’han presentat avui a les portes de la Delegació del Govern espanyol a les Illes Balears per demanar la llibertat del raper Josep Miquel Arenas, Valtònyc.

El sindicat de les Illes Balears qüestiona que a l’Estat espanyol estigui garantida la separació de poders, i considera que l’empresonament del cantant respon a una estratègia global de l’Estat per apaivegar les veus de resistència contra el Règim del 1978.

Sembla que el Tribunal Constitucional fa parts i quarts, i en aquest cas no ha considerat la possibilitat de suspendre l’ingrés a presó; com sí que va fer, en canvi, amb les persones d’extrema dreta condemnades per agressions violentes en el cas Blanquerna.

Així mateix, l’STEI Intersindical demana a organitzacions com Human Rights Watch o Amnistia Internacional que prenguin consciència que a Espanya no està garantida la llibertat d’expressió. A més, el sindicat remarca que la situació és encara més greu perquè des de l’extrema dreta constantment es llancen amenaces i proclames d’odi; i el sistema judicial espanyol no hi intervé en cap cas. De fet, constantment organitzacions com l’STEI Intersindical reben assenyalaments i amenaces per les xarxes socials, que queden impunes.

El sindicat crida a participar en la concentració que es farà demà, dijous 17 de maig a les 19:30, davant la mateixa Delegació del Govern espanyol, convocada pel Grup de Suport Llibertat Valtònyc i Alerta Solidària.