Vaga i Mobilitzacions 8M Illes Balears

Vaga 8M2020 STEI

L’STEI Intersindical ha convocat una vaga legal per aquest 8 de març, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA, tal i com havia demanat el moviment feminista. El passat 25 de febrer, va registrar la convocatòria a la Conselleria de Treball, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i les Patronals (CAEB i PIMECO).

La vaga convocada, D'UN DIA DE DURADA, s'iniciarà el dia 8 de març a les 00:00 hores i finalitzarà a les 24 hores d'aquest dia.

És una vaga que va més enllà del terreny laboral. Com cau en diumenge no tots els sectors laborals podran secundar-la, però animam a totes les dones a participar a les mobilitzacions i donar visibilització a les que no la podran secundar, o perquè s’hi juguen el lloc de treball o perquè, malauradament, ja no hi són entre nosaltres.

El 8M de 2017, coincidint amb l'Aturada Internacional de Dones, l’STEI Intersindical va convocar aturades parcials de dues hores i el 2018 i 2019 convocàrem vaga de 24 hores. Som l’únic sindicat que sempre ha estat al costat del moviment feminista, donant suport legal a la Vaga General Feminista del 8M.

Els motius per a la vaga són infinits i, entre d’altres, destaquen tres eixos (laboral, de consum i de cures) amb les següents vindicacions: la millora de les condicions laborals de les dones; la promoció de la conciliació de la vida familiar i personal; la fi de les violències masclistes i de la justícia patriarcal que deixa desprotegides les dones i vulnera els seus drets; el final de la feminització de la pobresa; lluita contra l’avanç de l’Extrema Dreta que pretén desmuntar la normativa legal i les estructures de suport a les víctimes de Violència de Gènere...

A més, consideram que la coeducació ha d’estar present en tots els àmbits i espais de formació. Lluitam per una educació que no relegui les dones que han fet història als marges dels llibres de text; en la que la perspectiva de gènere sigui transversal a totes les disciplines, i que eduqui en la igualtat i el respecte a la diversitat sexual.

Finalment, com ja hem dit abans, us animam a què participeu a les diferents activitats, concentracions i manifestacions que es convoquin amb motiu del 8 de març, el DIA INTERNACIONAL DE LA DONA.

VISCA LA LLUITA FEMINISTA!

MANIFEST

 MOBILITZACIONS