Calen mesures de protecció contra la vulnerabilitat de moltes nines al món

nines 2020 petit

L’STEI Intersindical i l’Organización de Mujeres de la Confederació Intersindical se sumen a la commemoració del Dia Internacional de les Nines, proclamat per les Nacions Unides.

Enguany, la pandèmia de la COVID-19 marca especialment aquesta data. Si abans d’aquesta crisi, la situació de les nines (pel fet mateix de ser nines) era pitjor que la dels nins a nivell mundial, les conseqüències socioeconòmiques de la crisi del capitalisme derivada de la pandèmia multipliquen les desigualtats de gènere.

Així, l’STEI Intersindical i l’Organización de Mujeres recorden en el manifest que han emès que 1 de cada 4 nines d’entre 15 i 19 anys ni estudien ni fan feina ni reben cap tipus de capacitació professional: aquesta dada multiplica per 2,5 la xifra dels nins.

Les nines pateixen doblement: per estar en risc i per ser nines. L’STEI Intersindical i l’Organización de Mujeres es comprometen a lluitar per elles, perquè tenguin un futur millor, perquè s’empoderin, perquè tenguin recursos per a millorar les seves condicions: un d'aquests recursos i dels més importants és l'educació. Les dues entitats exigeixen als governs de tot el món que vetllin per les nines, per totes, però sobretot per les més vulnerables. Que reprenguin l’escolarització allà on encara no van a escola, que s'estableixin lleis contra els abusos a què estan sotmeses i que estiguin protegides.

 

Adjuntam manifest