Des de l’any 2008, el sindicat STEI-i ve demanant a la Conselleria d’Educació i Cultura l’aplicació de les mesures educatives que figuren a diferents lleis com per exemple, la LOE, llei general d’educació, que a l’article 126 diu que s’ha d’anomenar una persona en els Consell escolars de cada centre educatiu responsable en temes d’igualtat.

Així mateix l’article 8 de la llei integral per a la prevenció de la violència de gènere defensa la necessitat de modificar la reglamentació dels Consell escolars autonòmics a fi i efecte d’incloure mesures per assolir la igualtat entre ambdós sexes.

Per aconseguir la pràctica d’aquestes mesures, el sindicat ha enregistrat nombroses peticions i ha mantengut entrevistes amb l’anterior Consellera i l’actual conseller d’Educació juntament am la Directora de l’Institut de la dona.

També va presentar petició per escrit el mes de març de 2010 al Consell escolar de les Illes Balears en el sentit d’aplicar l’article abans esmentat.

Per tot això, el sindicat STEI-i es felicita de l’anomenament d’una persona en el Consell escolar de les illes Balears responsable en temes d’igualtat tal i com ho aviem demanat el mes de març.

Segons entrevista mantenguda el mes de setembre amb la Directora de l’Institut de la dona, també es felicita per  l’aplicació del protocol contra la violència de gènere en els centres educatius i l’anomenament de la persona en els Consell escolars coordinadora d’igualtat.

Tanmateix el sindicat reclama formació per a les persones que han d’exercir aquest càrrec i facilitats per desenvolupar-lo.