Secretaria de la dona

L'STEI mostra el seu rebuig a la violència masclista

El sindicat STEI vol mostrar el seu rebuig davant l’assassinat masclista ocorregut, ahir, dimecres, a Son Cotoner.Són 6 les dones assassinades per violència de gènere, a les Illes Balears, en el que portam d’any. I tot i que el Govern i les diferents Institucions Públiques estan fent passes, les campanyes de sensibilització no són suficients. S’han de dotar del pressupost adient i dels recursos humans necessaris, altres mesures destinades a la formació i a l’educació de la societat, fora i dins dels centres educatius.

La violència de gènere ha d’esdevenir una prioritat per a tota la societat, per a poderlluitar en contra d’ella,. Tots sumam contra la violència masclista. Només units i unidespodrem posar fi a aquesta xacra que comdemna a les dones a viure captives de la por i no les deixa ser, realment, lliures.

 

P1100558

25 de novembre, dia internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones

Els moviments feministes, i les dones, en general, hem d'estar alerta i tenir present allò que ens uneix: la lluita contra el Patriarcat, el masclisme i la cerca de la igualtat. No oblidem que tenim molt camí per recórrer. No hem de baixar la guàrdia davant: la quantitat de feminicidis que es produeixen tant en l'estat espanyol com en la resta del món. Fins avui són 86 les dones assassinades a Espanya pel simple fet de ser dona. No hem d'oblidar que les violències cap a les dones, no només no cessen sinó que cada vegada són més cruentes i comencen a edats més primerenques.

Perquè les dones ens volem “VIVES, LLIURES I APODERADES”

Llegeix el manifest de: Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical i Secretaria Dona STEI Intersindical

Descarrega les activitats didàctiques per al 25N. Totes les etapes educatives

15 d'octubre, dia internacional de les dones rurals

 

Si el paper de la dona no és fàcil en cap àmbit, és sens dubte al món rural on el seu esforç pot ser major. En aquest Dia Internacional de les Dones Rurals, l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical i la Secretaria de la Dona del sindicat STEI volen reconèixer el seu treball, i fer visible tot el que queda per fer en favor de la igualtat.

Els pocs avanços que s'han produït en la igualtat entre homes i dones, no s'han reproduït, de la mateixa manera, en el mitjà rural i aquest any volem fixar-nos en qüestions de salut i cures de les dones de l'àmbit rural des d'una perspectiva de gènere.

Llegeix més...

Dia internacional de les nines

L’11 d’octubre és el Dia Internacional de les nines. La creació d'un dia per a elles al calendari universal va ser promoguda, des de 2009, per l'ONG Pla Internacional, a través de la seva campanya internacional "Per ser nina”.

El 19 de desembre de 2011, el Dia Internacional de les nines va ser proposat, per Canadà, com a resolució en l'Assemblea General de Nacions Unides per: “La necessitat d'invertir i sensibilitzar a la societat sobre el necessari apoderament de les nines amb l'objectiu de trencar el cicle de discriminació i violència de les quals són víctimes, i promoure i protegir els seus drets humans”.

Llegeix més...

5 d'octubre. Dia Internacional de la docència

El dia 5 d'Octubre se celebra El Dia Mundial de la docència, essent a la vegada el 50ª aniversari de l'aprovació, en 1966, de la Recomanació Conjunta de la OIT i la UNESCO relativa a la Condició del Personal Docent. Serà també el primer Dia Mundial de les persones docents que se celebri en el marc de la nova Agenda d'Educació 2030, aprovada per la comunitat mundial l'any passat. El lema per aquest any, “Valorem als/a les docents, millorem la seva situació professional”. Destacant la importància dels i les docents a tot el món, per “garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa, i promoure les oportunitats d'aprenentatge permanent per a tots i totes”.

Llegeix més...

Acció mundial per la despenalització de l’avortament (lliure, segur i gratuït)

Avui 28 de setembre, Dia d'Acció Global per la Despenalització de l'Avortament, seguim reivindicant un Avortament lliure, segur i gratuït per a totes les dones. Se segueixen produint un elevat nombre de morts de dones, derivades d'un avortament insegur i clandestí. Són molts, els països on se segueix penalitzant l'avortament, restringint el dret al control de la maternitat, o eliminant completament l'accés a un servei sanitari segur, que detingui aquestes cruentes i evitables conseqüències. Per això, seguirem reivindicant aquest dret per a totes les dones.

Llegeix més...

23 de setembre: “Dia Internacional contra l’ Explotació Sexual i el tràfic de dones i nines”

Avui, 23 de setembre, Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual, recordam que més de quatre milions de dones i menors són traficades i destinades al mercat del sexe cada any. Aquesta esclavitud existeix perquè hi ha demanda de prostitució. Fem una crida als homes “consumidors” de prostitució, responsables directes de la situació d'aquestes víctimes.

Llegeix més...

Dona plàtera

DONA PLÀTERA

Avui dematí m’he despertat amb una sensació molt estranya.

Les meves orelles han crescut sensiblement i, rodones com son,

han pres la forma de dues anses.

La carn canviada de color, un blanc de porcellana m’inunda tota; les

arrugues desaparegudes també; la panxa, llisa com una pista d’aterratge i

tot el cos lluent i llis com el cap d’un calb.

Tot el contorn, vorejat per una espècie de sanefa amb un dibuix geomètric

de diferents colors i, el més important, no em puc moure.

La ubicació tampoc és la coneguda; estic sobre una taula envoltada de

menjar, música i persones amb vestit de festa.

M’HE CONVERTIT EN UNA PLÀTERA !!!!!!!!!

Tanta sort que estic sencera ( encara que per dins estigui feta miques).

I jo que mai no havia cregut que les dones érem un objecte més a la

disposició de tothom...

Àngels Cardona Palmer

 

postres

 

Servei de postres a la Fundació Rafel Nadal

Dia Internacional d'acció per la salut de les dones

DIA INTERNACIONAL d'ACCIÓ per la SALUT DE LES DONES

Avui dia internacional d'acció per la salut de les dones, des de l'Organización de Mujeres de la Confederació Intersindical i el sindicat STEI, volem destacar que la salut de les dones és necessària i fonamental per al desenvolupament d'una societat justa i igualitària. Es commemora aquest dia amb la finalitat de reafirmar que el dret a la salut integral és un dret humà universal al que totes les dones han de tenir accés sense restriccions o exclusions de cap tipus, i al llarg de tota la seva vida. Entenent la salut integral com l'estat complet de benestar físic, mental i social de la persona.

Llegir el comunicat complet

24 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES PER LA PAU I EL DESARMAMENT.

 

El Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es va instaurar el 24 de maig de 1982 per grups pacifistes de dones europees, per recordar les campanyes realitzades per les britàniques que es van oposar a l'OTAN i a la instal·lació de les seves bases militars. Avui, aquesta commemoració serveix per recordar al món la violència que sofreixen les dones en els conflictes i post conflictes armats.

Les situacions de conflicte bèl·lic afecten directament els drets de les dones i les nines: des dels matrimonis forçats fins als sistemàtics delictes sexuals i per raons de gènere, així com les limitacions a l'educació, a l'accés a l'atenció de salut i la participació en la vida pública.

Clica aquí per llegir el manifest

Dia de la Visibilitat Lèsbica

 

lesbi

 

El 26 d'abril celebrem el Dia de la Visibilitat Lèsbica, una data per recordar la importància de què les dones lesbianes siguin visibles a l'espai públic, que siguin referents en tots els àmbits i no només en el de l'activisme pels drets LGTBI.

En aquesta societat patriarcal, que invisibilitza a totes les dones en tots els àmbits socials, on només s'imposa el model hetero, les dones lesbianes són doblement discriminades pel seu sexe i per la seva orientació sexual.

Si hi havia èpoques en què el propi Estat era el que penava i perseguia l'homosexualitat, la lluita contra la lesbofòbia ha de passar inevitablement perquè les institucions atorguen el reconeixement que es mereixen als moviments LGTBI i al feminisme, sense la lluita dels quals no s'haurien aconseguit alguns drets fonamentals.

Ser lesbiana continua sent un estigma castigat i perseguit en molts països del món. En uns altres, que es pensen desenvolupats, segueix sent difícil fer-se visible.

Des dels crims per odi a les violacions correctives, les violències masclistes que sofreixen les dones lesbianes són moltes. Sovint l'única protecció davant elles és ser invisible, contribuint així a la invisibilitat a la qual les sotmet també la societat. Una societat patriarcal que segueix negant la realitat, ocultant que les dones som més de la meitat.

Les lluites pels drets LGTBI han estat possibles per la visibilitat d'homes homosexuals, però on queden les activistes lesbianes, bisexuals, transexuals invisibilitzades com en la resta de lluites o d'àmbits.

La història segueix estant escrita pels homes. La presència de lesbianes és molt menor que la de gais en tots els àmbits socials, la política, la cultura o la història. La falta de referents de lesbianes al món públic dificulta més que d’altres «surtin de l'armari”. Si el que no s’anomena, no existeix, hem de visibilitzar el compromís polític i social per acabar amb tota discriminació i la incorporació de totes les dones, amb independència de la seva orientació o identitat, en qualsevol dels àmbits socials.

En l'estat espanyol, la invisibilitat social del lesbianisme, l'assetjament escolar i les agressions augmenten de forma alarmant. A més, les retallades en despesa social i en polítiques d'igualtat o la precarietat laboral han afectat més a les lesbianes, excloses també de recursos en matèria de violència de gènere. Doblement discriminades.

Avui recordem que aquesta invisibilitat té conseqüències. Per exemple, en l'atenció sanitària que reben les lesbianes. Els protocols ginecològics i les polítiques de prevenció de ITS no contemplen les pràctiques sexuals entre dones. A més, el Govern de l'estat ha exclòs a les lesbianes de la reproducció assistida.

Veiem que els nostres drets són atacats per una societat hetero-patriarcal que ens invisibilitza i relega a l'àmbit privat. Som dones, lesbianes, bisexuals, autònomes, diverses. La diversitat mai pot ser motiu d'exclusió i discriminació. Volem igualtat real i efectiva per a totes, ser lliures per triar la nostra sexualitat, allunyada del model hetero-patriarcal. Volem ser les protagonistes perquè la invisibilitat ens condemna. Visibilitat lèsbica!

Madrid, 26 d'abril de 2016

Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical