Des que naixem, la biopic de les dones està dirigida pel sistema patriarcal en el qual vivim. Quan som petites, començam a rodar una pel·lícula en la que hauríem de ser el personatge principal , envoltades de secundaris. Però la realitat és una altra: els rols de gènere que la societat ens assigna ens situen en un segon pla, quan no en el backstage, llocs molt dignes si són una elecció, però no tant si venen imposats sense opció a rèplica. En el nostre escenari, aquests personatges secundaris acaben per acaparar els diàlegs, les escenes d'acció, les decisions clau… Ja n’hi ha prou, identifica les teves seqüències i defensa-les! Què la teva pel·lícula superi el test de Bechdel sense problemes!

És important que decideixis quin guió vols seguir i quin personatge tries representar en aquesta, la teva pel·lícula. Ja sabem que la base d'aquest guió ha de ser feminista perquè siguis lliure, perquè tenguis les eines suficients per a valorar-te i dirigir el teu rodatge, per a marcar-te metes o prendre decisions que d'una altra manera el patriarcat prendrà per tu.

A continuació,la Secretaria de la Dona de l'STEI Intersindical i l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical posen a la vostra disposició les propostes didàctiques, amb el lema DIRIGEIX LA TEVA PEL·LÍCULA AMB GUIÓ FEMINISTA, per treballar el Dia Internacional de les Dones, dins i fora de l'aula. Propostes didàctiques

 

Portada Propostes Didàctiques