Secretaria de la dona

NO AL SEGREST

Des de la secretaria de la dona de l’STEI Intersindical mostram el nostre més absolut rebuig al segrest de les més de 200 nines nigerianes pel simple fet d’estudiar i reclamam a tots els governs que intervenguin i demanin la seva alliberació.

28 d’abril, dia mundial de la seguretat i salut en el treball

La Secretaria de la Dona de l’Stei Intersindical amb motiu del dia mundial de la seguretat i salut en el treball, vol reiterar la seva exigència a les Administracions Públiques perquè prenguin les mesures oportunes i dissenyin polítiques, programes i serveis que donin resposta a les necessitats de salut i seguretat del personal al seu càrrec. Per a això és necessari tenir en compte tres elements: conèixer l'estat de salut de les seves treballadores i treballadors, conèixer les seves diferents maneres d'emmalaltir relacionades amb l'àmbit laboral, i en tercer lloc, identificar les demandes i necessitats concretes de cada persona.

Llegeix més...

Conveni FELGTB

L’STES (òrgan confederal sindical de l’educació de l’STEI INTERSINDICAL a nivell estatal) juntament amb els sindicats FE-CCOO i FETE-UGT  d’educació es comprometen a abordar la diversitat sexual i de gènere
Llegeix més...

Nosaltres parim, nosaltres decidim. Manifestació

/cat/images/stories/dona/Cartell%20Manifestacio%2015%20de%20febrer%20(Copy).jpg El passat dia 30 de gener es va presentar la “Plataforma pel Dret a l’Avortament” amb motiu del nou avantprojecte de la llei de l’avortament, que rebrà el nom de “Ley Orgánica de Protección de la Vida del Concebido y de los Derechos de la Mujer Embarazada” i que significa un retrocés de trenta anys en els drets de les dones i suprimeix el dret a l’avortament tal i com estava concebut a la Llei de terminis de 2010 que va aprovar el Govern d’en Zapatero. Aquesta Plataforma està  integrada per moltes associacions que tenen en comú la defensa dels drets de les dones. L’STEI INTERSINDICAL i l’Associació de dones educadores també en formam part. A partir d’aquí s’estan organitzant diferents iniciatives per expresar el nostre rebuig.

Llegeix més...

Dia 6 de febrer, Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina.

Segons l'Organització Mundial de la Salut, la Mutilació Genital Femenina és reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i nines. Reflecteix una desigualtat entre els sexes molt arrelada, i constitueix una forma extrema de discriminació de la dona. És practicada gairebé sempre en menors i constitueix una violació dels drets de la infància. Així mateix, viola els drets a la salut, a la seguretat i la integritat física, el dret a no ser sotmès a tortures i tractes cruels, inhumans o degradants, i el dret a la vida en els casos en què el procediment acaba produint la .

Al món hi ha uns 140 milions de dones i nines que sofreixen les conseqüències de la *MGF. Es calcula que a Àfrica s'han sotmès a *MGF aproximadament a 92 milions de nenes de 10 anys o més. Aquestes pràctiques són més freqüents a les regions occidental, oriental i nord-oriental d'Àfrica, en alguns països d'Àsia i de l'Orient Mitjà.

Per tot això, avui, 6 de febrer del 2014, Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina, volem mostrar el nostre més absolut rebuig davant aquesta pràctica, que no només ve practicant-se en aquests països, sinó també dins de les nostres fronteres. Segons un estudi realitzat per la fundació *Wassu-UAB presentat en la seva edició del Mapa de Mutilació Genital Femenina del 2012, a Espanya, 17.000 nines menors de 15 anys, procedents de famílies africanes, estan en risc. Catalunya concentra el 36,6% del total d'aquestes joves, amb més de 6.000 nines en situació de risc, unes 2.000 més que en el 2008, mentres que el municipi espanyol amb més dones menors procedentsde països on es practica *MGF és Saragossa, amb 818 en risc de patir-la. Per dur a terme la mutilació d'aquestes menors solen aprofitar el període vacacional que passen als seus països d'origen, ja que en l'estat espanyol és il·legal, i el delicte és penat amb fins a 12 anys de presó. Amb un bon programa de prevenció per part de les polítiques socials, sanitàries i educatives, aquestes pràctiques podrien veure's reduïdes.

27 de novembre del 2011, l'Assemblea General de l'ONU va aprovar per primera vegada una resolució que condemnava la *MGF, exigint als estats membres la seva prohibició i càstig, en considerar que es tracta "d'un atropellament irreparable i irreversible que nega els drets humans de les dones i les nines", a més de recordar que suposa "una amenaça per a la salut mental, sexual i reproductiva de les dones i pot incrementar la seva vulnerabilitat al VIH".

Els esforços per acabar amb la *MGF han de centrar-se en la recerca, el treball amb les comunitats i el canvi de les polítiques públiques. És un problema que cal atacar a través dels àmbits sanitaris, educatius, financers i feministes.

Des de la Secretaria de la Dona de l’STEI INTERSINDICAL seguirem denunciant qualsevol crueltat i desigualtat cap a les dones, per arribar a aconseguir un món més just per a totes nosaltres.

Manifestació a Madrid contra la llei de l'avortament

L'STEI INTERSINDICAL va participar a la manifestacio de dissabte dia 1 a Madrid en contra del: 

" Anteproyecto de ley orgánica para la protección de la vida del concebido y de los derechos de la mujer embarazada".

Aquest títol tan extens amaga una intenció perversa de limitar el dret a l'avortament lliure i gratuït,  que es el que hem reivindicat des de la nostra Organització de Dones de la Confederació Intersindical.

 

 

/cat/images/stories/dona/aborto.jpg

Dissabte dia 15 es farà una gran manifestació pel mateix motiu i sortirà des de l’estació intermodal a les 18.30h. 


 

Manifestació 1 de febrer. Aborto Libre

/cat/images/stories/dona/abortolibre.jpg
 

L'organització de dones de la Confederació Intersindical, de la qual l'STEI INTERSINDICAL en forma part, participa a la manifestació de dissabte dia 1 de febrer a Madrid que sortirà des de l'estació d'Atocha a les 12 hrs i es dirigirà cap al Congrés dels Diputats/des, on es lliurarà un document amb el nostre rebuig a "l'Avantprojecte de Llei Orgànica per a la protecció de la vida del concebut/a i dels drets de la dona embarassada", per considerar que atempta contra els drets i llibertat de la dona.

Protestes per la nova llei d'avortament

Per donar suport a les dones en el tema de l’avortament, s’han rebut diverses aportacions d’altres països, per exemple Puerto Rico i manifestacions a París.

Mès informació

Des de les Illes, s’ha creat una plataforma integrada per més de 30 associacions i persones individuals, entre les quals hi ha l’STEI, per dur a terme accions de protesta per la nova llei. Se us mantendrà informades.

El pròxim 1 de febrer de 2014, arriba a Madrid el TREN DE LA LIBERTAD amb la finalitat d’exigir que es mantengui vigent l’actual Llei de Salut reproductiva.

La iniciativa ha sorgit de la Tertúlia de Comadres de Barredo i partirà d’Astúries.

S’hi pot afegir qui ho desitgi.

Més informació

 

ds

prova
Pàgina 14 de 30