La Plataforma No al TTIP Mallorca, de la qual l’STEI Intersindical forma part, convoca la ciutadania a una concentració i cadena humana, el proper dissabte 15 d’octubre, a les 18 hores, davant la Delegació del Govern espanyol a Palma (carrer Constitució) contra l’aprovació imminent del primer acord de lliure comerç transatlàntic entre la Unió Europea i el Canadà (Acord Econòmic i Comercial Global, CETA per les seves sigles en anglès).

CETA petit

A Menorca la mobilització es consistirà en una manifestació que començarà a les 19 hores, a la plaça Esplanada de Maó, també el dissabte 15 d'octubre.

menorcaCETA PETIT

Aquestes mobilitzacions s’emmarquen dins la campanya Tardor en resistència que s’organitza conjuntament arreu d’Europa, entre els dies 8 i 15 d’octubre per a exigir la suspensió dels mal anomenats acords de lliure comerç i inversions: l’acord entre la Unió Europea i el Canadà (CETA), el TTIP amb els EUA i el menys conegut Acord sobre el Comerç de Serveis (TISA) per a la privatització dels serveis públics.

Malgrat que el TTIP –tractat que s’ha de signar entre la Unió Europea i els EUA– sigui el més conegut i sobre el qual s’ha fet més incidència, el més preocupant, ara per ara, és el CETA, les negociacions del qual ja han acabat i queda només pendent de ratificació imminent. Aquest tractat, molt semblant al TTIP és conegut també com “TTIP canadenc”, és una mena de cavall de Troia del TTIP, ja que al Canadà hi ha moltes empreses nord-americanes que començaran a adaptar-se al nou marc comercial liberal.

Amb aquestes convocatòries es vol informar i mobilitzar la ciutadania davant el gran risc que suposa CETA. Aquest acord de lliure comerç, a l’igual que el TTIP, es tracta d’un procés desregulador global respecte de les drets laborals, mediambientals i socials. Davant això, reivindiquem una política social alternativa democràtica, social i sostenible.