sonia vivas

L’STEI Intersindical denuncia que l’Ajuntament de Palma, amb la regidora de Justícia Social i LGTBI, Sonia Vivas al capdavant, banalitzi i mercantilitzi l’Orgull 2022.

El sindicat propi de les Illes Balears qualifica d’esperpèntica la roda de premsa organitzada ahir per l’àrea que dirigeix Vivas per presentar la I Pride Week i lamenta els arguments mercantilistes i classistes utilitzats, sobretot, per la presidenta d’Ella Global Community, Kristin Hansen, per a justificar la celebració d’aquest esdeveniment.

L’objectiu principal de la celebració de l’Orgull LGTBI a tot el món és instar per la tolerància i igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides. En aquest sentit, l’STEI Intersindical vol informar la senyora Hansen que a Mallorca fa més de trenta anys que des de diferents moviments socials, encapçalats per Ben Amics, s’organitza el dia de l’Orgull i no pot dir, com va fer ahir, “finalmente hay un Orgullo como tiene que ser celebrado”.

Com a sindicat de classe, l’STEI Intersindical lamenta que es continuïn utilitzant estereotips com els del major poder adquisitiu del col·lectiu LGTBI, la qual cosa converteix aquest acte institucional en una festa classista amb la finalitat d’atreure gent amb poder adquisitiu que “después vienen aquí y compran pisos”, promocionat d’aquesta manera la gentrificació dels nostres barris. A més, el col·lectiu LGTBI el formen persones de tots els extractes socials i no només persones amb poder adquisitiu alt.