Avui, 23 de setembre, Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual, recordam que més de quatre milions de dones i menors són traficades i destinades al mercat del sexe cada any. Aquesta esclavitud existeix perquè hi ha demanda de prostitució. Fem una crida als homes “consumidors” de prostitució, responsables directes de la situació d'aquestes víctimes.

Segons la Declaració Universal dels Drets Humans ningú estarà sotmès a esclavitud ni servitud. L'esclavitud i el tràfic d'esclaus estan prohibits en totes les seves formes. Així i tot, cada any quatre milions de dones i nines són víctimes de l'explotació sexual. Segons fonts oficials, el noranta-cinc per cent de les víctimes d'explotació sexual són dones i nines. Sotmeses a una esclavitud fugint de conflictes armats, de misèria i violència, captades per les xarxes mafioses i destinades al lucratiu negoci de la prostitució. Un negoci pels proxenetes i prostituïdors; violència i misèria per a les dones prostituïdes.

Exigim als governs que compleixin els seus compromisos adquirits en els protocols i legislació nacional i els derivats del dret internacional. Que no anteposin les polítiques d'ajust i retallades pressupostàries a la salvaguarda de la integritat física de les víctimes de tracta per a l'explotació sexual, en condicions d'esclavitud i sense cap respecte als drets humans.

Manca voluntat política per eradicar l'explotació sexual, dotant dels recursos oportuns per donar assistència i protecció integral a les víctimes, per a la seva reparació i reinserció social. L'interès de les administracions no pot centrar-se en la persecució de les persones indocumentades, sinó en els delinqüents que han traficat, criminals que actuen impunement i que guanyen milions a costa d'acabar amb la vida d'éssers humans. No és sexe de luxe: és explotació, violència, tortura, segrest, esclavitud.

La lluita contra aquesta esclavitud passa per canviar el model de sexualitat, per una educació afectiva sexual allunyada del model heteropatriarcal, en relacions igualitàries basades en el respecte a la diversitat.

No volem que els nostres fills siguin demà consumidors de prostitució i contribueixin a la perpetuació d'aquest model d'esclavitud. Fa falta un compromís de tota la societat i no donar l'esquena a aquesta barbàrie. No comprar sexe és acabar amb ella.

Madrid, 23 de setembre de 2016

Organización de Mujeres Confederación Intersindical i

Secretaria de la Dona del sindicat STEI