LA IGUALTAT DE GÈNERE AMENAÇADA PELS RETALLS  

La OCDE, organisme  integrat pels 34 països més desenvolupats del món, manifesta  en un informe, el perill que presenta la igualtat de gènere a l’estat espanyol després dels avanços dels darrers anys.Els motius podrien resumir-se així:

1.- Els retalls en el sector públic amb disminució dels sous, desaparició d’avantatges socials, acomiadaments i congelació de les contractacions, afecta principalment a les dones ja que aquest, és un sector fortament feminitzat.

2.- Els retalls en prestacions familiars per dependència, també afecta les dones ja que, bàsicament, són aquestes les que desenvolupen les tasques de cura.

3.- Diàriament, les dones utilitzen 100 minuts més del seu temps que els homes, pel treball no remunerat. Una reducció de les ajudes i prestacions i la manca d’oportunitats de feina, poden augmentar el treball no remunerat de les dones.

4.- Malgrat l’elevat nivell educatiu de les dones, no es tradueix en millores en el lloc de feina. Per exemple, les autònomes a Espanya, cobren un 36% manco que els homes en la mateixa situació.

 La bretxa salarial (diferència de sou per la mateixa feina entre dones i homes), havia minvat molt els darrers anys a l’estat espanyol, per això i pels motius abans esmentats, aquest organisme internacional demana que no se torni enrere i que se vigili l’impacte  de gènere motivat per la crisi.

 Secretaria de la dona