Ahir, 30 d'agost de 2016, es varen celebrar a Guatemala dos actes de lliurament de diplomes dels cursos que Ensenyants Solidaris, juntament amb l’STEI Intersindical, han realitzat durant el primer semestre de l’any 2016.

D’una banda, a la Universitat Sant Carlos de Guatemala (USAC), amb la presència del degà de la Facultat d'Humanitats i més de 280 persones, entre familiars i professors, es varen lliurar 93 diplomes acreditats per la USAC, corresponents a quatre cursos en els quals s'havien matriculat 122 alumnes de pedagogia. Aquests cursos es varen formalitzar amb la col·laboració de l'Institut de Pedagogia Alternativa (IPEA). A l'acte ens va representar Odilia Perén Poyón, consultora de les nostres entitats, així com també Carlos Aldana Mendoza, pedagog, activista social i amic.

L'activitat es va desenvolupar a l'Aula Magna de la Universitat i els estudiants ens varen lliurar una placa d'agraïment. Això demostra l'acceptació i el reconeixement que té aquesta proposta de cooperació internacional a través de la plataforma Moodle.

D'una altra banda, a la ciutat de Chimaltenango, es varen lliurar 82 diplomes corresponents a quatre cursos en els quals s'havien matriculat 139 docents de l'àrea rural d'aquest departament, amb la col·laboració de l'associació Educando Guatemala i del sindicat d'educació SIMTRANCHI.

A l’acte hi va participar Marina Sabaté Galceran, llicenciada en Pedagogia, que és una de les vuit cooperants solidàries que enguany han participat en el projecte de voluntariat a Guatemala.

Volem mostrar el nostre agraïment a totes i a tots els tutors voluntaris que han participat de manera solidària, ja que sense ells i les coordinacions dels diferents socis locals aquesta feina hauria estat impossible.

També us volem informar que ja preparam els cursos del segon semestre que començaran a mitjan setembre. Tenim previst realitzar 10 cursos al Perú i 13 a Guatemala. Aquests indicadors ens fan pensar que el projecte s'està consolidant i això ens anima a seguir lluitant per una educació pública, gratuïta de qualitat i laica per a totes i tots.