andres bodalo 350 181

L'STEI Intersindical exigeix el sobreseïment de la condemna d'Andreu Bódalo, dirigent del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), jornaler, persona lluitadora i solidària.

Andrés Bódalo està condemnat a tres anys i sis mesos de presó per un suposat delicte d’atemptat contra l’autoritat al setembre de 2012, en el marc de les mobilitzacions que els jornalers d’Andalusia porten anys desenvolupant, per combatre les injustes polítiques dels governs de l’estat i de la Junta d’Andalusia, que condemnen a la misèria a milers de persones mentre les terres que haurien de possibilitar el seu sosteniment són acaparades pels rics terratinents de sempre.

Des de l'STEI Intersindical denunciam que el que realment s’amaga darrere d’aquest injust procés judicial i la seva desproporcionada condemna és l’ànim dels governants de represaliar a les persones que lluiten dia a dia per un món millor per a tots, als moviments socials reivindicatius, als sindicats alternatius i a tot el que pugui suposar un problema per al desenvolupament de les seves polítiques en benefici dels rics i poderosos.

Cal remarcar que la condemna es va basar en l’únic testimoni de la persona que insta la denúncia i de la policia municipal a sou de l’Ajuntament del poble de Jódar. Indiquem que testimonis favorables a Andrés (com el de la Guàrdia Civil) van ser obviats. A més cal assenyalar també que la sentència condemnatòria és adoptada per una sala de l’Audiència Provincial presidida per un jutge, Pío Aguirre, que va formar part del Consell General del Poder Judicial des de l’any 2008 al 2013 gràcies al suport polític del Partit Popular.

A tot això cal afegir la indefensió en què el Tribunal Suprem ha deixat a Andreu, en negar-se a admetre el seu recurs de cassació basant-se en criteris formalistes. Denunciem, en fi, que es tracta d’un cas en el qual tot el rigor i el pes de la llei -que és manifestament conegut absolutament mai recau de la mateixa manera sobre polítics i banquers corruptes- s’ha fet servir per tractar d’aixafar Andrés Bódalo i la seva lluita que és la nostra.

Podeu signar la sol·licitud d'indult per a Andrés Bódalo empresonat per aquests fets que no ha comès, tal i com ho demostra els vídeos aportats per la Guàrdia Civil.