presentacio PlatafomraxllibertatPETIT

Neix a Mallorca la Plataforma per la Llibertat inicialment formada per l’STEI Intersindical, Crida per Palma, Obra Cultural Balear, Jubilats per Mallorca, Més per Mallorca, Grup Blanquerna, Mallorca Lliure, CUP Palma, Fundacions Darder Mascaró, Assemblea Sobiranista de Mallorca i Endavant Mallorca.

La finalitat de la Plataforma és la defensa de tres eixos principals:

  1. Amnistia:

Exigir l’amnistia dels presos polítics i exiliats amb l’eliminació de les seves condemnes per tal que pugin reincorporar-se a la vida política i civil en igualtat de drets com qualsevol altre ciutadà. A més, aquesta amnistia s’ha de fer extensiva als activistes socials empresonats, com Jordi Sánchez, Jordi Cruixart i Valtònyc, i tantes persones perseguides pel seu compromís en la defensa dels drets socials i nacionals.

  1. Drets:

Denunciam les vulneracions dels drets, tant individuals com col·lectius, perpetrats per les institucions de l’Estat espanyol.

  1. Autodeterminació:

Defensam que el poble de Catalunya i tots els pobles del món tenen el dret a l’autodeterminació, que és un dret inalienable reconegut per les Nacions Unides.

A més, la Plataforma vol ser una eina per a coordinar una resposta als esdeveniments que tinguin a veure amb aquests tres eixos.

presentacioplatafomrasarellasPETIT

El primer acte de la Plataforma per la Llibertat ha consistit en una conferència de Benet Salellas, advocat reconegut per la seva tasca en la defensa de casos de repressió política i per la defensa del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, durant el judici de l’1 d’octubre.