brugos

El procés electoral actual a Turquia està ple d’ombres que gairebé no arriben a l’opinió pública occidental. Un aspecte massa vegades oblidat és la repressió contra els observadors internacionals.

Tino Brugos, coordinador de Política Sindical de la Confederació Intersindical —de la qual l’STEI Intersindical forma part— ha estat retingut per la policia turca durant dotze hores a la ciutat de Siirt i, posteriorment, expulsat de Turquia. Burgos formava part de la delegació internacional convidada pel Partit Democràtic dels Pobles (HDP).

Aquests fets no són casos aïllats. Formen part de l’actuació autoritària de l’estat turc contra l’esquerra política i social i la minoria nacional kurda.

L’STEI Intersindical critica durament l’expulsió de Tino Brugos i de la resta de la delegació internacional i avisa que no aturarà de cooperar amb l’esquerra política i social turca i amb el poble kurd.

L’STEI manté relacions amb el moviment d’alliberament kurd a través de la Confederació Intersindical, sobretot amb l’organització Eğitim-Senl. Les relacions del sindicat propi de les Illes Balears s’han enfortit aquest 2023 amb donació per part de l’STEI Intersindical de 1.500 euros per a reconstruir el país després dels terratrèmols, en cooperació amb el Ciemen.