holocausto

Amb motiu del dia internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l'Holocaust, el proper dissabte, 27 de gener, la Plataforma per la Memòria Democràtica, de la qual l’STEI Intersindical forma part, convoca a tota la ciutadania a condemnar el feixisme i homenatjar a les seves víctimes, amb una senzilla acció: la neteja de les llambordes de la memòria que tenim instal·lades a la nostra comunitat i a continuació dipositar-hi una flor. Es tracta d'una acció de respecte i reconeixement que pot realitzar qualsevol persona i /o entitat a cada una de les illes i a cada un dels seus pobles on estiguin instal·lades.

A Palma es farà convocatòria de premsa a les 12:00, a la plaça de la Pescateria, al carrer Colom, i es faran netes les llambordes de les víctimes del nazisme allà instal·lades, realitzant una petita ofrena floral.

Així doncs, fem una crida als ajuntaments i grups polítics dels pobles de cada illa on n’hi ha d’instal·lades, així com també a la resta d’institucions públiques, a les entitats
socials, sindicats i als ciutadans i ciutadanes a la participació d’aquesta senzilla i alhora potent iniciativa.

Que l’homenatge a les víctimes i la condemna a les violacions dels drets humans, passades i presents, s’estengui per tot arreu.

Més informació:

  • Mapa amb les localitzacions, adreces, noms i petites biografies de les víctimes de cada llamborda i pdf amb el llistat
  • Llista amb les localitzacions, adreces i noms de casamborda.
  • Nom de totes les víctimes de les Illes Balears assassinades als camps nazis