Enllaçats per la paraula

Enllaçats pel territori

Versió imprimible
Retall de premsa dbalears 28 d'abril
Retall de premsa dbalers 29 d'abril

Enllaçats per la paraula

Dijous, 26 d’abril, al local de l’STEI-i, a Palma, s’ha presentat la iniciativa “Enllaçats per la paraula”, una nova acció per reclamar al Govern de les Illes Balears que retiri el projecte de la llei de funció pública que buida de contingut la llei de normalització lingüística, i per exigir-li que retorni al consens en matèria de llengua. Hi han participat el metge Carles Amengual, impulsor de la iniciativa; Jaume Bonet, de Jubilats per Mallorca; M. Antònia Font, de l’STEI-i i de l’Assemblea de Mestres i Professors en Català i Macià Calafat, de l’Obra Cultural Balear.

LlaçLa campanya consisteix en fer una lectura continuada de textos en català ininterrompudament durant 24 hores, del divendres a les 19.00 hores fins al dissabte a la mateixa hora. Es farà durant vuit divendres consecutius, com els vuit segles que fa que es parla català a les Illes Balears. Els participants llegiran una antologia de textos representatius dels vuit segles de la nostra llengua. Cada cap de setmana correspondrà a un segle, per ordre cronològic, i s’hi podran llegir contes, rondalles i textos aportats pels lectors, que poden esser d’elaboració pròpia o d’autors diversos. L’organització proposa que cada dissabte, entre les dotze i la una, s’hi llegeixin parts dels textos del llibre “La persecució política de la llengua catalana”, de Francesc Ferrer i Gironés.

La primera sessió serà demà, divendres, 27 d’abril, a les 19.00 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura. La segona, prevista per al divendres, 4 de maig, a les 19.00 hores, serà al Monestir de la Real, on es llegiran textos de caire lul·lístic, donada la relació entre aquest centre i la figura de Ramon Llull. També n’hi haurà a Inca i a Manacor, i a Menorca, Eivissa i Formentera.

Hi podrà llegir qualsevol persona, major o petita, femenina o masculina, jove o vella, indígena o nouvinguda, l’única condició és que ho faci en català. Qui vulgui participar d’aquesta iniciativa durant el 1r i el 2n divendres, els dies 27 i 28 d’abril i els dies 4 i 5 de maig, que es farà a Palma, ha de telefonar al 971 901 602 o enviar un correu electrònic, amb nom i telèfon, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Més informació

Enllaçats pel territori. Àgora llengua i Educació

Dijous, 3 de maig, a les 17.00 hores, a l’IES Marratxí, l’Assemblea de Mestres i Professors en Català i l’STEI-i organitzen una Àgora sobre “Llengua i Educació”, a la qual prendran part representants de tots els territoris de l’estat amb llengua pròpia que comparteixen oficialitat amb la llengua castellana (Galícia, País Basc amb Navarra, Catalunya, País Valencià i Illes Balears), per intercanviar experiències. També hi participaran representants de Menorca, Eivissa i Formentera. L’objectiu és convidar-hi tots els centres Enllaçats per la Llengua.

Els organitzadors de la iniciativa mantindran la campanya fins que el projecte es tracti, es debati i es pugui votar en consciència per part de tots els membres del Parlament de les Illes Balears i que no hi hagi, per part del president del PP, amenaces d’expedients o imposicions de disciplina de partit.

Més informació

Volem tv