Serà en el marc de l’Assemblea de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles

La secretària de Política Educativa i Normalització Lingüística, M. Antònia Font, i el secretari de Moviments Socials de l’STEI Intersindical, Francesc M. Ramis, participaran a Brussel·les el 31 de març, a l’Assemblea General de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles que es reunirà al Parlament Europeu.

La Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius del Pobles, del qual l’STEI Intersindical n’és membre fundador, es constituí a Girona l’abril de 2010. Aquesta Xarxa és un espai d’articulació de moviments socials, organitzacions i sindicats d’arreu del món que actuen pel reconeixement, la promoció i l’aplicació dels drets col·lectius dels pobles.

La Xarxa va néixer en el marc del Fòrum Social Mundial, sobretot a l’impuls que aquest li donà en la seva edició de Belém l’any 2009 a Brasil.

Un dels principals objectius de la Xarxa Mundial pels Drets Col·lectius dels Pobles és la defensa de les agressions contra el territori, les llengües, les cultures i els béns naturals, com a patrimoni de tota la humanitat i a elements bàsics per a l’existència de tot poble, defensant-les de tota mena d’agressió.

L’STEI Intersindical continua amb la seva tasca de denúncia internacional de les agressions, tant del Govern Bauzà com del Govern espanyol, als drets col•lectius dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs com per exemple l’eliminació de requisit del català, llengua pròpia de les Illes Balears, per l’accés a la Funció Pública, el tancament de mitjans de comunicació en llengua catalana o l’atac permanent al sistema educatiu públic i en català. L’STEI també durà la veu dels Enllaçats per la Llengua al Parlament Europeu i denunciarà els atacs que pateix la llengua catalana a la resta dels Països Catalans.

També, l’STEI participarà el dia anterior, el 30 de març, a la manifestació convocada per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC) per demanar a les institucions europees que garanteixi formalment que es respectaran els processos sobiranistes que hi ha en marxa actualment a Europa i perquè es rebutgi qualsevol oposició antidemocràtica dels Estats perquè els ciutadans de qualsevol nació que vulguin exercir el seu dret a l’autodeterminació ho puguin fer.

Volem tv