ImageCom ja deveu saber, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha estat multada amb 300.000€ per l’actual govern autonòmic valencià. Ara, quan fa més de vint anys que les emissions de TV3 arriben amb total normalitat al País Valencià es comencen a tancar els repetidors que garanteixen la recepció d’aquest canal.

La imposició d’aquesta multa ha provocat un rebuig generalitzat, ja que és incomprensible que, en un context de multiplicació de l’oferta televisiva i de construcció del projecte d’una Europa sense fronteres, es pretengui evitar l’arribada del senyal d’una televisió en particular. D’altra banda, cal tenir en compte el paper fonamental que té l’existència d’una televisió en català per a la salut de la nostra llengua en el conjunt del seu àmbit territorial: som, doncs, davant un problema que ens afecta a tots, perquè el català és el nostre patrimoni comú, tant si som de València, com si som de Barcelona, Palma, Perpinyà o Fraga.

Davant d’un fet tan greu, ha arribat a l’STEI-i una petició molt especial, encapçalada per la Magnífica Sra. Montserrat Casas, Rectora de la Universitat de les Illes Balears, el Sr. Alexandre Forcades, president del Cercle d’Economia de Mallorca, el P. Jaume Reynés Prior del Santuari de Lluc, i pel president d’Acció Cultural, en la qual se’ns convida a col·laborar de manera activa, junt amb d’altres milers de ciutadans i ciutadanes, per fer front col·lectivament a aquesta multa (ja que el seu volum supera les possibilitats de qualsevol associació) i a expressar el nostre rebuig més ferm i decidit a aquesta. L’objectiu de la campanya, més enllà de respondre a la multa i la intenció de tancament, és també mobilitzar els més amples sectors socials a favor d’un acord de reciprocitat entre els Governs de Catalunya i el País Valencià que finalitzi definitivament el problema.

La col·laboració per a fer front a la multa consisteix, concretament, en una aportació econòmica individual de 10€. Les persones que hi voleu col·laborar podeu ingressar els 10 euros al compte corrent de l’entitat d’Acció Cultural del País Valencià: 2100 – 0700 – 17 – 0200599135 A canvi de la vostra aportació, us faran arribar una reproducció d’una obra classificada de l’artista català Antoni Tàpies, donada pel pintor de manera gratuïta expressament per a l’ocasió, com a reconeixement a la vostra participació en aquesta campanya.

Una vegada fet l’ingrés, haureu de donar la vostra adreça bé a través del telèfon 96 391 83 86 o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Volem tv