Companys i companyes jubilats i jubilades.

Des de la secció que formam les persones jubilades de STEI Intersindical de Mallorca, ens dirigim a vosaltres per informar-vos que en el darrer Congrés de l’STEI Intersindical del mes de maig de 2016, es va votar la creació d’una Secció específica de persones jubilades en el si del sindicat.

L’objectiu d’aquesta Secció és donar visibilitat a aquest col·lectiu i oferir la possibilitat a les afiliades i afiliats en situació de jubilació de seguir participant de la vida sindical en diferents aspectes com el sociopolític, cultural, lúdic i reivindicatiu.

Les persones assistents coincidirem en el fet que la creació d’aquesta Secció és molt positiu, perquè jubilació no vol dir desaparició i perquè dones i homes jubilats podem aportar encara moltes coses al sindicat i a la societat en general.

La Secció ja s’ha constituït a l’àmbit territorial de Mallorca, i la intenció és que se’n pugui constituir una a Menorca i una altra a les Pitiüses.

Les reunions tenen lloc el segon dimecres de cada mes a la seu de l’STEI.

Una persona de la secció formarà part del Consell Plenari Intersindical de l’STEI.

Els temes en els quals es vol incidir entre d’altres:

Anàlisi social i política.

Pensions i Llei de dependència:

a) Manteniment de les pensions i el seu increment d’acord amb l’índex     dels preus.

  1. Establiment de mecanismes compensatoris per a les pensions baixes.
  2. Establiment de dotacions suficients socials i sanitàries per a persones jubilades, residències, serveis socials, etc.
  3. Compliment de la Llei de dependència.
  4. Manteniment de la jubilació voluntària als 60 anys en els col·lectius que la tenen.
  5. Manteniment de les jubilacions anticipades per malaltia.

Activitats lúdiques: realització de cine fòrum, recitals, etc.

Participació en la revista Pissarra amb una secció específica.

Celebració del 40è aniversari de l’STEI Intersindical.

Establir contactes amb: Universitat Oberta per a persones majors,Germandat de mestres jubilats, Jubilats per Mallorca i altres associacions afins.

Des d’aquí volem engrescar a totes les jubilades i jubilats de l’STEI a formar part d’aquesta nova Secció . De tots i totes dependrà emplenar-la de sentit.

Salutacions .