La CONFEDERACIÓ INTERSINDICAL, organització amb presència a tots els territoris de l’Estat i en nombrosos sectors i empreses, es vol manifestar a favor de la defensa d’un sistema públic de pensions, dotat amb mitjans econòmics suficients, que garanteixi unes pensions mínimes de 1.080 euros, tal com marca la Carta Social Europea, unes pensions que milions de treballadores i treballadors han generat durant la seva vida laboral.   

Els plantejaments actuals, amb la lògica que les pensions no són viables i s’han de retallar, provenen de fonts governamentals, de partits que han duit a terme nombroses retallades socials i, fins i tot, de Governs que han finançat, amb doblers públics, negocis ruïnosos que han donat com a resultat la concessió de doblers públics per al rescat de la banca privada, d’autopistes privades així com per a nombroses obres (aeroports sense avions, ciutats de la justícia, i altres escàndols). Tot plegat posa de manifest que de doblers n’hi ha, i que són les actuals polítiques econòmiques les que intenten destruir el nostre Sistema Públic de Pensions, amb el foment de fons privats de pensions que només serveixen perquè s’enriqueixin encara més els fons especulatius de la banca. 

Perquè en tot això comanda el discurs econòmic liberal de l’FMI, entre d’altres, que ha quallat en moltes formacions polítiques i sindicals que prenen decisions sobre el futur de les pensions públiques.

El Pacte de Toledo, nascut no per a garantir les pensions sinó per a facilitar la seva desaparició i pèrdua de valor, és avui un pacte mort i acabat. De la mateixa manera, el buidament de la guardiola de les pensions ha estat una descapitalització premeditada per a fomentar els fons privats. Així com altres partides pressupostàries van als Pressuposts Generals de l’Estat, com la Casa Reial, els sous de diputats i polítics, militars, policies, guàrdies civils, funcionaris, etc., les pensions han d’estar garantides en aquests Pressuposts; sobretot perquè s’obtenen de les cotitzacions realitzades pels treballadors en actiu, i no com la resta de partides destinades a pagar sous.

Les organitzacions que formam la CONFEDERACIÓ INTERSINDICAL VOLEM MANIFESTAR:  

-          La defensa de la Plataforma i de les reivindicacions que defensa la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema públic de Pensions .

-          Hem recolzat i seguirem recolzant les mobilitzacions en els diferents territoris i les mobilitzacions estatals que convoca la Coordinadora.

-          Denunciam els intents que, des de diferents partits i Governs, pretenen deslegitimar la Coordinadora. La representació dels pensionistes i de les persones jubilades és de les organitzacions que avui es mobilitzen per la seva defensa; i actualment la Coordinadora Estatal és la més representativa, motiu pel qual està legitimada socialment.

 

Volem denunciar també l’actitud hipòcrita de les centrals CCOO i UGT, que duen endavant una campanya de “recuperar drets”, amb manifestacions a vegades en paral·lel a les convocades per la Coordinadora estatal.      

-          CCOO i UGT varen acceptar la reforma de les pensions del Govern del PSOE, que suposà l’augment dels anys cotitzats per a cobrar una pensió mínima, l’increment progressiu de l’edat de jubilació i l’augment també dels anys cotitzats necessaris per a jubilar-se als 65.

 

-          És inaudit que demanin la revalorització de les pensions segons l’IPC, quan fa anys aquests sindicats varen desvincular l’IPC dels augments salarials en Convenis per als treballadors en actiu, en lligar-los a la productivitat.

 

-          I ja és un vertader escàndol que aquests sindicats facin negoci amb l’oferiment i la gestió de FONS PRIVATS de pensions, lligats a entitats bancàries, que cada any els deixen uns guanys immensos i poc clars; i a la vegada diuen defensar el sistema públic. Una contradicció flagrant.

 

La CONFEDERACIÓ INTERSINDICAL ha recolzat, i ho seguirà fent, les MOBILITZACIONS que els i les pensionistes duen a terme en defensa de les seves reivindicacions; i que, com ells diuen, això és així governi qui governi, perquè són un moviment social independent.  

Roda de Premsa a la seu de la Confederació Intersindical (Madrid), dia 17 d'octubre de 2018

 

  • Mariluz González i Miquel Gelabert, en representació de la Confederación Intersindical
  • Fernando de la Prida, en representació de la Coordinadora estatal de Pensionistes