Rebuig a les mesures preses pel govern del Paraguay

Des de la Secretaria de la Dona de l’STEI manifestam el nostre absolut rebuig a les polítiques duites a terme pel Govern de Paraguai respecte la nina de 10 anys violada pel seu padrastre i obligada a donar a llum.

A Paraguai no existeix el dret a l’avortament excepte si la vida de la mare corre risc (article 109.4), qüestió que només es va aplicar al 2009 per un embaràs ectòpic i després de molta pressió.

La mare ha estat empresonada per suposada complicitat amb el padrastre, que es va donar a la fuga. Però aquesta mare l’any passat va denunciar fins a quatre vegades els abusos a la seva filla, i ningú els va aturar, la mateixa mare que va dur la seva filla al metge per poder interrompre l’embaràs a fi de salvar la vida de la seva filla.

El ministre de Salut ha descartat per complet la possibilitat d’avortament. Tal volta no és un absolut risc i trauma físic i psicològic per una nina de 10 anys, passar pel sofriment d’un part i tenir un infant?

El més greu és que segons les estadístiques de l’hospital de Clínica, l’any 2014 varen donar a llum 700 nines d’entre 10 i 14 anys, en la seva majoria víctimes de violació.

La situació de la nina és intolerable: embarassada, amb la mare empresonada, el pare biològic absent i el padrastre pròfug. La jutgessa que duu a terme el cas parla de què el seu deure és protegir a la nina, però mantenir-la embarassada amb 10 anys és en realitat desprotegir-la del tot.

Igual que Amnistia Internacional, responsabilitzam al govern paraguaià de qualsevol cosa que pugui passar-li a la nina. Aquest fet atenta contra la Convenció de drets de l’Infant que Paraguai va signar.