“Enllaçades contra les violències masclistes”

JORNADES DE L'ORGANIZACIÓN DE MUJERES DE LA CONFEDERACIÓ INTERSINDICAL

“Enllaçades contra les violències masclistes”

Una delegació del sindicat STEI va assistir a les Jornades de l’Organización de Mujeres CI, celebrades a Lleó, els dies 6 i 7 de maig. 78 persones, en gran part dones, ens hem unit per formar-nos i per establir xarxes, al·ludint al lema de les nostres jornades “Enllaçades contra les violències masclistes”.

Començaren el dissabte 7 amb una ponència de Rosa Cobo Bedía, analitzant els “Consensos i Disensos” que ens trobem actualment dins del feminisme.

La resta del dia del dissabte es va dedicar a desenvolupar dos tallers:

.- “Autodefensa feminista” a càrrec de Conchi Unanue Cuesta, ens va ensenyar estratègies per caminar pels carrers sense por i ocupant l'espai que ens correspon

.- “Micromasclismes” a càrrec de Macu Gimeno Mengual i M. Luz González Rodríguez, ens mostraren com detectar aquestes conductes masclistes i que són el primer pilar de les violències masclistes.

El diumenge Capitolina Diaz Martinez, ens va donar una xerrada sobre “Les dones i la ciència”. Donant-nos una visió de la dones de ciència, les dones en la ciència, i les dones amb ciència. La conclusió va ser la necessitat de “desgenerar” la ciència.

El colofó de les jornades va ser l'homenatge a les responsables anteriors de l'Organización de Mujeres. Un acte emotiu, on es van retrobar les dones que han fet possible que la nostra Organización de Mujeres sigui el que és ara.

Aquest any el lema de les nostres jornades “Enllaçades contra les violències masclistes” s’ha aconseguit, d'aquestes jornades hem sortit més enllaçades, empoderades, fortes, unides i valentes que mai.

 

IMG 20170506 122030 2