Proposta didàctica per a conèixer l'existència de dones que han contribuït a la nostra cultura.
 
L’Associació de Dones Educadores, en col·laboració amb l’Escola de Formació en Mitjans Didàctics de la Intersindical STEI-i, ha presentat un material per treballar a tots els centres escolars: «La Història que s’ensenya a les aules de Primària i Secundària és una història sense dones, és una història exclusivament masculina.» Aquesta frase de Montserrat Moreno ens explica clarament quin és el sentit del projecte que es presenta.
 
Consisteix en la publicació d’una unitat didàctica en la qual s’expliquen trenta-una biografies de dones de les Illes Balears que han viscut des del segle XIV fins al segle XX.

Aquesta edició va acompanyada de fitxes pràctiques per poder treballar en els centres escolars a Primària i a Secundària.

Des de Constança, reina de Mallorques, trobadoiriz (1313-1346), fins a Carme Guàrdia, campiona de natació; des de Maria Bonaventura Forteza, empresària ( 1826-1917), fins a Pilar Montaner i Maturana, pintora ( 1876-1961); des de Maria Antònia Salvà, escriptora ( 1869- 1958), fins a Maria Mut i Mandilego, pedagoga.

S’ha procurat incloure dones de totes les Illes i dels pobles: Des de Margarida Comas i Camps, científica menorquina, fins a Victorina Ferrer, escriptora eivissenca; des de la mestra i política de Sóller, Maria Mayol, a l’apotecària de Montuïri Jerònia Verd.

Els objectius d’aquest projecte són:
- Conèixer informació sobre dones que han estat significatives en la seva època històrica i que no figuren habitualment en els llibres de text.
- Conèixer l’existència de dones de les Illes que han contribuït a la nostra cultura i al progrés de la nostra societat, exercint activitats distintes de les assignades tradicionalment al gènere femení.
-Valorar les aportacions de les dones a tots els àmbits en els quals han estat ignorades.
- Aprendre un model d’ensenyament aprenentatge en què els valors i les capacitats humanes es desenvolupin independentment del sexe.
Aquest material serà tramés a tots els centres escolars de les Illes Balears i s’emmarca dins els actes de celebració del dia 25 de novembre, Dia de la no violència contra les dones.

L’Associació de dones educadores, en col·laboració amb l’Escola de Formació en Mitjans Didàctics de la Intersindical STEI-i, realitza també aquesta setmana el curs «Salut i gènere», amb la ponent Núria Laseca, metge psiquiatra de la Generalitat de Catalunya, per contribuir des d’un altre angle a la visualització de la discriminació cap a les dones.

Palma 21 de novembre 2006