LA SECRETARIA DE LA DONA DE L’STEI Intersindical CONSIDERA INADMISSIBLE LES DECLARACIONS DEL MINISTRE D'EDUCACIÓ RESPECTE A la SUBVENCIÓ A CENTRES CONCERTATS QUE SEGREGUEN A l'ALUMNAT PER SEXE DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA DEL  TRIBUNAL SUPREM.

El Tribunal Suprem en sentència de juliol de 2012, declara en dos sentències, que la llei d’educació vigent, deixa fora de les subvencions als centres que a l’hora de l’admissió d’alumnes, sols admeten a nines i nins per separat. També diu que aquests centres poden existir en el sistema educatiu espanyol, però no sostinguts amb fons públics.

Després de les sentències,  el Ministre d'Educació ha fet unes declaracions que des de la Secretaria de la dona de l’STEI Intersindical, es reben amb alarma i amb autèntica inquietud. Les seves paraules suposen un suport clar a l'educació que segrega per sexes, una educació que mai ha demostrat (més enllà de la literatura suposadament pedagògica que la defensa) els seus beneficis.
En 2008, l’organització confederal de dones dels STES va denunciar que segregar a l'alumnat per sexes, suposava una il·legalitat i un frau, apel·lant tant a l'article 14 de la Constitució:

 “ Els espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaler discriminació alguna per raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”, com a l'article 84.3 de la LOE sobre admissió d'alumnat en centres públics i privats concertats: “ En cap cas hi haurà discriminació per raó de naixement,raça ,sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.
La Secretaria de la dona de l’STEI Intersindical mostra un absolut rebuig al fet que es financiï amb fons públics als centres privats que segreguen a l'alumnat per sexes i que no incorporen el principi de la coeducació a les seves pràctiques educatives.
No entenem una educació que perpetuï la desigualtat social entre dones i homes basant-se en les diferències biològiques del sexe per justificar una socialització diferenciada, jerarquitzada i profundament discriminatòria. No podem donar per vàlids els arguments que esgrimeix el Ministre Wert per justificar pedagògicament les bondats d'aquesta segregació.
Exigim no solament que es retirin els concerts educatius als centres que segreguen per sexe, sinó que el Ministre es retracti de les seves paraules.

 

Secretaria de la dona de l’STEI intersindical