La mutilació genital femenina (MGF) comprèn tots els procediments que, de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o mutilen els òrgans sexuals femenins. Més de 125 milions de dones i nines vives actualment han estat víctimes de la MGF i cada any uns tres milions de nines més corren el perill de sofrir-la.
La MGF constitueix una de les pitjors violacions existents contra els drets de les dones i de les nines: atempten contra la seva integritat física, contra el seu dret a la salut, a la seguretat, a no ser sotmeses a tortura i fins i tot al dret a la vida en molts casos.
En els darrers anys s'han registrat alguns avanços en la batalla contra la MGF, com la implicació en ella dels organismes internacionals (UNICEF, OMS, ONU...) i la seva prohibició en molts països. Volem destacar la lluita per la seva eradicació de moltes dones amb un treball constant en les seves comunitats a través de projectes d'informació, formació, introducció de rituals alternatius d'iniciació a l'edat adulta, etc. cal destacar que gràcies a les campanyes d'informació, s'han sumat a aquest rebuig, dones que realitzen el ritu en les diferents tribus, fet que facilita l'acceptació de la seva eradicació. Però també cal destacar una dada preocupant: la medicalització de la MGF, és a dir, la seva pràctica a càrrec de professionals de la salut en entorns hospitalaris. Aquestes intervencions suposen ja el 18% del total i en minimitzar les possibles complicacions poden fer que la MGF sigui més acceptable socialment.
El sindicat STEI i l'Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical lluiten contra tot tipus de discriminació i agressió contra les dones i per la defensa dels seus drets i per això avui, 6 de Febrer, Dia Internacional contra la mutilació genital femenina, vol unir-se a totes les veus que reivindiquen la seva abolició total.

Secretaria de la Dona STEI Intersindical

Organización de Mujeres de la Confederación Intersindical


Palma – 6 de Febrer de 2017