Dones pau 1Als països amb conflictes bèl·lics, les dones continuen afrontant reptes i desafiaments per a què el dret a l'educació, al treball, a la família i a la vida, li siguin permesos

La pau no és l'absència de guerres, sinó un camí cap a la justícia social

 

Als països amb conflictes bèl·lics, les dones continuen afrontant reptes i desafiaments per a què el dret a l'educació, al treball, a la família i a la vida, li siguin permesos.

S’han de cobrir totes les necessitats de dones, víctimes de la crisi migratòria, que acaben sent persones refugiades i que a la llarga sofreixen greus danys psicològics i físics que deixen profundes seqüeles.

Que totes les dones que es troben en condició de refugiades siguin protegides enfront de la violència. Que es creïn fons destinats a ajudar-les i trobin asil

La Pau no és l'absència de guerres, sinó un camí cap a la Justícia social. Per això és necessari fer front a les diverses formes de violència amb eines que no recorrin a la violència.

Un recent manifest feminista contra la guerra condemnava tant la invasió d'Ucraïna com l'actitud de l'OTAN amb el seu expansionisme militar i la seva concepció militarista de la seguretat. I no podem oblidar altres guerres on es continuen succeint milers de morts i milions de persones desplaçades i refugiades. És necessari rebutjar la posició dels qui defensen una espiral bel·licista, dels qui decideixen enviar més armes als conflictes augmentant els pressupostos de guerra al mateix temps que es retalla en despeses essencials com a salut, educació, igualtat o medi ambient.

El feminisme aposta pel desarmament i la fi de les guerres, amb tota la seva barbàrie i sofriment, on s'usa la violació com una arma més i es fa molt palès el sistema patriarcal.