El 26 d'abril, com a cada any des del 2008, es commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica en diversos països per a reclamar la igualtat de drets i oportunitats per a les persones lesbianes.

Continua havent-hi certes cultures on les creences, els estigmes i prejudicis cap a aquest col·lectiu continuen existint i, per aquesta raó, moltes dones han de viure condemnades a aquesta doble discriminació, primer pel seu gènere i segon per la seva orientació sexual.

Encara que darrerament, diferents països europeus han registrat avanços en qüestió de lleis, continuen sent moltes les víctimes de la lesbofobia.

Diferents estudis mostren que…

… moltes dones lesbianes prefereixen no “sortir de l'armari” en el seu lloc de treball per por de sofrir represàlies.

… moltes dones que revelen la seva orientació sexual en el treball asseguren haver tengut desavantatges per fer-ho.

… una de cada 10 dones lesbianes ha deixat el seu treball per problemes derivats de la seva orientació sexual.

 

Per aquesta raó, avui més que mai, és fonamental que l'educació afectiva-sexual s'imparteixi de manera generalitzada per a educar en diversitat i combatre l'assetjament i la violència cap a aquest col·lectiu.

 

Des de l'STEI Intersindical i l'Organització de Dones de la Confederació Intersindical, una vegada més, exigim lleis que no facin passes enrere per a aconseguir una societat més lliure, justa i igualitària.

 

26 abril Visibilitat Lèsbica 2