Dimecres 7 de setembre, ha tengut lloc a la seu del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació la signatura dels convenis entre diverses entitats mallorquines i el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per a fer el efectiu el finançament de projectes de cooperació per al desenvolupament.

En total, s’han signat convenis amb vuit entitats que presentaren projectes emmarcats en els programes de desenvolupament municipalista que impulsa el Fons Mallorquí. Els projectes es duen a terme a Bolívia, Burkina Faso, Colòmbia, Nicaragua, el Perú i el Sàhara Occidental i foren aprovats per l’Assemblea General de Socis, celebrada el passat mes de març.

Els programes de desenvolupament impulsats pel Fons Mallorquí han comptat enguany amb un pressupost total de 817.467 euros. Cada programa inclou diferents projectes, executats en bona part per aquestes ONG i les contraparts, que abasten diversos sectors d’intervenció, depenent de les necessitats de cada territori: educació, sanitat, obres públiques, desenvolupament econòmic, participació ciutadana, infància i joventut, dona... L’objectiu del Fons Mallorquí és garantir la màxima eficiència en l’ús dels recursos disponibles, alhora que aconseguir una més gran visibilitat de l’impacte de les intervencions.

El president del Fons Mallorquí, Joan Verger, ha presidit la signatura de convenis amb els representants de les entitats finançades: Pere Polo, d’Ensenyants Solidaris; Antoni Sierra, President de Treball Solidari; Gonzalo González, d’Alcúdia Solidària; Catalina Rosselló, de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí i Mercedes Mariani, de Candela Projectes Solidaris. També s’han finançat projectes de Pa i Mel, Illes Solidàries amb el Sud i Enginyeria Sense Fronteres, que no han pogut ser presents a l’acte de signatura de convenis.